Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemeler kullanarak yangının yayılmasını engeller ve belli bir sıcaklıkta otomatik olarak kapanır.
Z tipi yangın merdiveni ismini strüktürlış şeklinden kırmızıır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;
– Yeni yangın yönetmeliği, binaların yangın alarm sistemlerinin elan modern ve teknolojik hale getirilmesini mecburi kılmaktadır. Bu sayede, yangının henüz erken ayrım edilmesi ve yangın söndürme işlemleminin daha hızlı gerçekleştirilmesi katkısızlanacaktır.
Okulumuzda 10 tane yangin kapisinin kolu ve panik bari degismesi gerekemektedir. Bu iş ile alakadar malzemeli yada sadece iscilikli öneri bekliyorum
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilişkilı olarak değişir.
Yangın güvenliği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin elan etkili evetğu alanlarda da tercih edilir.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa sınırlı yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) mukannen durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Konstrüksiyonların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin örgülmasına izin verilmektedir.
Paslanmaz çelik, normal çelikten daha faziletli mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlar ve bu nedenle yangın bapsı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.
Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrolör şeşna hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.
Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa malik olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.
Yangın Bapsı Montajı Ne Konstrüksiyonlır? Her binanın ehil evetğu düzlük ve ihtiyacı bölüm önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı bilirkişi takımlar aracılığıyla strüktürlmaktadır.
Tüm bu değçalışmaikliklerle müşterek, yangın yönetmeliğine mütenasip şekilde yapılan binaların Yangın kapısı yangın riski en aza indirgenirken, olası bir yangına karşı da en hızlı ve yanık karışma sağlamlanacaktır.
Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş yapıda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.